BALKAN TURU Tur Programı

 BALKAN TURU 
Otobüsle Antalya'dan Hareketli Baştan Başa Büyük Balkan ve Yunanistan Turu

Extra Tur Yok - Herşey Dahil

 9 Günde - 9 Ülke 
 Doğu Avrupa'nın Efsanelerle Dolu Şehirleri 
 BULGARİSTAN - SIRBİSTAN - HIRVATİSTAN - BOSNA HERSEK - ARNAVUTLUK -

K. MAKEDONYA - KOSOVA - KARADAĞ - YUNANİSTAN 
 8 Gece 4 Yıldızlı Otellerde Konaklama 
 Edirne Gezisi Dahil 

 St. Naum Kilisesi 
 Sofia ve Selanik Konaklama Ayrıcalığıyla 
 En Geniş Kapsamlı Balkan Turu Programı 
 Ülke ve Şehir Girişleri veya yol güzergahında programda yazmadığı halde extra tur adı altında sürpriz ödemelerle karşılaşabileceğiniz extra para toplama yok. Tüm Turlar dahil. 

 9 ÜLKE - 23 ŞEHİR - 5 BAŞKENT 

 Boşnak Gecesi Dahil 
 Makedon Gecesi Dahil 
 Ohrid Tekne Turu Dahil 
 Selanik’te Taverna Dahil 

Tarih
---------------------------------------------

9 Gece / 10 Gün
Kişi Başı

 499€ 

'dan başlayan fiyatlar

 Tüm kartlara vade farksız 3 taksit imkanı 
Turlarımız kademeli fiyat artışı gösterebilir

 

Önemli________________
1- Yurt dışı giriş çıkışlarında Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile giriş yapılan ülkelerde yeni tip çipli kimlik kartı olmak zorundadır ve tüm yaş gruplarındaki kişilerin kimliklerinde resim olması zorunludur (çoçuk-bebek dahil)

2- Anne ya da babası yanında olmayan 18 yaşından küçük misafirlerimizin yurt dışına seyahat edebilmesi için yasal vasilerinin her ikisi ya da birinden noter onaylı tebliğ/muvafakatname alması zorunludur. Aksi takdirde çıkış işlemi yapamaz.

3- Yurt dışı giriş çıkışlarında pasoport ile giriş yapılan ülkelerde de pasoportlarda ve kimliklerde resim olması önem arz etmektedir çocuklar dahil.

Kalkış Yerleri: Antalya - Serik - Manavgat - Alanya
PROGRAM
1 Gün: Antalya – Çanakkale - Gelibolu - Keşan - Edirne - Selimiye Camii - Kapıkule - Bulgaristan - Sofya

Tur tarihinden önceki akşam üzeri belirtilen saat ve noktalardan siz değerli misafirlerimizi alarak turumuza gece yolculuğuyla başlıyoruz. Yolda verilecek uygun molalarla, Denizli - Balıkesir - Edremit üzerinden, Lâpseki’ye ulaşıyoruz. Yeni açılan köprüyü kullanarak Gelibolu’ya geçip, 2 saatlik bir yolculuğun ardından Balkanlara açılan kapı şehrimiz Edirne’ye ulaşıyoruz. Edirne’de kahvaltı molamızın ardından Mimar Sinan’ın Ustalık eserim dediği Selimiye Camisini ziyaret ediyoruz. Sonrasında Kapıkule Sınır Kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamlayarak Bulgaristan’a geçiyoruz. Başkent Sofya’da panoramik şehir turumuza başlıyoruz. St. Nedelya Kilisesi, Rus Kilisesi, Rotanda Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Parlamento, Milli Kütüphane, Eski Kraliyet Sarayı, Sofya Üniversitesi, Aleksander Nevski Katedrali, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Banya Başı Camii görülecek yerler arasındadır. Ayrıca ulu önder M. Kemal Atatürk’ün yeniçeri elbisesi giyerek katıldığı balonun yapıldığı ordu evini de görme fırsatımız olacak. Panoramik şehir turumuzun ardından otelimize yerleşiyoruz.

Konaklama : Best Western Plus Expo Hotel, Vb.



1 Gün:


1 Gün:


1 Gün:


2 Gün: Sofya - Belgrad

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Sofya’dan ayrılıyoruz. Eğlenceli bir yolculuğun ardından öğlen vakitlerinde SIRBİSTAN’ın başkenti, eski YUGOSLAVYA’nın da başkenti olan Sırpça’da ‘’Beyaz Şehir’’ anlamına gelen BELGRAD’a ulaşıyoruz. Panoniyen Ovası’nın Balkanlar ile buluştuğu, Sava ve Tuna nehirlerinin birleştiği noktada kurulmuş, aynı zamanda adı gibi ferah, aydınlık ve huzurlu olan BELGRAD’ ta otobüsümüz ile panoramik şehir turunun yanı sıra, yürüyüş turu da yapıyoruz. Bu esnada, Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapısı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı, Taş Meydanı, Öğrenci Meydanı, Bayraklı Camii, Tuna Nehri ve Sava Nehrinin buluştuğu noktayı görüp, Belgrad’ın İstiklal Caddesi diye bilinen, Knez Mihailo Caddesinde serbest zaman veriyoruz. Buradan otelimize geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği BELGRAD’da otelimizde.

Konaklama : Theater Hotel Belgrade, Vb.



2 Gün:


2 Gün:


2 Gün:


3 Gün: Belgrad - Saraybosna

Sabah kahvaltımızı otelimizde alarak, BOSNA - HERSEK’in başkenti Saraybosna’ya ulaşıyoruz. İki asır boyunca Balkanlar’ın kültür başkentliğini yapmış, 1914’te Avusturya - Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand’ın Sırplar tarafından burada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olan Saraybosna, barındırdığı dini çeşitliliği ile Avrupa’nın Kudüs’ü kabul edilir. 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar’ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna’da, önce; Sebil Çeşmesi, Bursa Bedesteni, Baş Çarşı Camiini görüp ilerleyerek, Başçarşı’daki gezintimizle turumuza devam ediyoruz. Tarihi Osmanlı Hanı olan Morica Han, Kanuni Sultan Süleyman’ın halasının oğlu, Gazi Hüsrev Bey Camii, Sinagog Bedesteni görüyoruz ve Ferhadiye Caddesine giriş yapıyoruz. Burada, Ferhadiye Camii ve Avusturya mimari tarzında olan binaları görüp, İsa’nın Kalbi Katedrali önünde, yolda bulunan Bosna Gülü veya Kanlı Gül olarak tabir edilen simgeler hakkında rehberimizden bilgileri alıp, bağımsızlık sembolü SÖNMEYEN ATEŞ’i görmeye gidiyoruz. Devamında, alışveriş için vereceğimiz serbest zamanda, Boşnak Böreğini tadma şansına da sahip olacağız. Daha sonra, 1914'te Franz Ferdinand suikastının gerçekleştiği Latin Köprüsü, Bosna Savaşı’nda günlerce yanan, milyonlarca el yazması eserin yok edildiği Eski Kütüphane, gezilerimizi tamamlayarak otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Saraybosna ’da otelimizde.

Konaklama : Koncept Residence Hotel, Vb.



3 Gün:


3 Gün:


3 Gün:


4 Gün: Saraybosna - Mostar - Vrelo Bosne - Dubrovnik - Trebinje

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra MOSTAR'a doğru yol alıyoruz. Burada, Neretva Nehri üzerinde bulunan, 1557’de Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin’in inşa ettiği, ancak 1992’de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004’te Türkiye’nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki kendinizi tarihin içinde hissedeceğiniz Mostar Köprüsü, Koska Mehmed Paşa Camii, Eski Hamamı geziyoruz ve Kuyumcular Çarşısı’nda serbest zaman veriyoruz, Dalmaçya kıyılarının eşsiz manzarasında büyülenerek İtalyanca adı Ragusa olan, Adriyatik'in en eski ticaret limanlarından, ortaçağdan kalma tarihi eserleri ile muhteşem bir şehir olan DUBROVNİK’e ulaşıyoruz. Buradaki gezimize, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dâhil olan Eski Şehir gezisi ile başlıyoruz. Şehrin Kule ve Surları, Aziz Vlah Kilisesi, Knez Köşkü, ünlü şair Gundulic'in Heykeli, Tarihi Çeşme ve 14. yüzyıldan kalma Eczane gibi yapıları ve Limanı görerek serbest zaman sonrası konaklamak üzere TREBİNJE’ye hareket ediyoruz.  Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

Konaklama : Hotel Leotar, Vb.



4 Gün:


4 Gün:


4 Gün:


5 Gün: Trebinje - Kotor - Budva - İşkodra

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Balkanlar’ın en sakin, en yeşil ve en güzel ülkelerinden biri olan KARADAĞ’a hareket ediyoruz. Göz alabildiğine uzanan doğal güzellikleri, yüzyıllara meydan okuyan tarihi ile etkileyici KARADAĞ’da, tarih boyunca coğrafi şartlarından dolayı Osmanlılar tarafından ele geçirilemeyen KOTOR'a ulaşıyoruz. Deniz Kapısı’ndan, Mareşal TİTO’nun ünlü sözünün yazıldığı kapıdan geçerek, Eski Şehir’e (Stari Grad) giriyoruz. Utanç Meydanı, Tarihi Saat Kulesi, Rektör Sarayı, Beskuça, Pima Palata, Aziz Tripun Katedrali, Grigurina Palata, Aziz Luka Kilisesi, Müzik Okulu, ve Aziz Nicola ile Klara Kiliselerini, rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Kısa bir yolculuk ile, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden BUDVA bizi karşılıyor. Budva’nın merkezinde Kale içerisinde kurulmuş olan, Eski Şehir’e giriyoruz. Şairler meydanını görüp, plaj bölgesinde kahve keyfi bizleri bekliyor.  Sonrasında, St. Stefan Adasının muhteşem manzarasını fotoğraf karelerimize ekliyoruz. Daha sonra akşam yemeği ve konaklama için İŞKODRA’daki otellerimize yerleşiyoruz.

Konaklama : Hotel Alis, Vb.



5 Gün:


5 Gün:


5 Gün:


6 Gün: İşkodra - Prizren - Üsküp

Sabah kahvaltımızı otelimizde alarak, KARADAĞ ile ARNAVUTLUK arasında sınır oluşturan İşkodra Gölü'nün ucunda kurulu İŞKODRA şehrine hareket ediyoruz. 435 sene Osmanlı yönetiminde kalmış ve Osmanlı ordusunun önemli üslerinden biri olan İşkodra’da, tarihi Kale’yi gördükten sonra, KOSOVA Sınır Kapısı’na ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizi yaparak, Şar Dağı’nın kuzey eteklerinde dağlar arasındaki konumu ve klasik mimarisi ile tam bir Osmanlı kenti görünümüne sahip PRİZREN’e varıyoruz. Buradaki turumuzda, Sinan Paşa Camii, Meryemana Kilisesi, Halveti Tekkesi, Mehmet Paşa Camii ve Hamamı ve Taşköprü görülecek yerler arasındadır. Kentin sempatik çarşısında verilecek serbest zamanı takiben şehirden ayrılıyor ve ülkenin başkenti PRİŞTİNE güzergâhından ilerleyerek, Üsküp’e hareket ediyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizin sonrasında, Avrupa’nın en eğlenceli küçük başkentlerinden, Vardar Vadisi üzerinde
Vardar nehrinin iki kıyısında bulunan Yahya Kemal’in şehri SKOPJE’ye varıyoruz. Üsküp’de Taş Köprü, FYROM Meydanı, (Büyük İskender Heykeli, Çar Samuel Heykeli, 1. Justinyanus Heykeli, Kral Philip, Kraliçe Olympia Heykelleri) Rahibe (Azize) Teresa’nın Heykeli ve Evi, Üsküp Kalesi, Kapan ve Sulu Hanları, Mustafa Paşa Camii ve Murad Paşa Camii, Çifte Hamamlar ile Davud Paşa Hamamı göreceğimiz yerler arasındadır. Üsküp’de keyifli şehir turumuzu da gerçekleştirip, otelimize transfer oluyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Üsküp’teki otelimizde.

Konaklama : Best Western Hotel Turist, Vb.



6 Gün:


6 Gün:


6 Gün:


7 Gün: Üsküp - Ohrid

Otelde alacağımız kahvaltının ardından MAKEDON sınır kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizi yaparak, TETOVA - GOSTİVAR yolunu takip ederek, MAKEDONYA’nın muazzam güzellikteki OHRİD şehrine ulaşıyoruz. İlk olarak “Ohri Gölü’nün doğduğu yer” olarak bilinen St. Naum’a ulaşıyoruz. Burada Balkanların en önemli azizlerinden “Aziz Naum” tarafından 905 yılında inşa edilmiş olan St. Naum Manastırı’nı ziyaret ediyoruz. Gölün kıyısında Unesco Dünya Mirasları Listesine dâhil olmuş, kilise, misafirhane ve mezar odasından oluşan kompleksi rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Daha sonra Osmanlı’nın Balkanlar’daki önemli üslerinden biri olmuş , Ohridlilerin Tanrı cenneti çamurdan yaparken, bir parça kopup Ohrid’in üzerine düşmüş’ tanımlaması ile ünlü tarihi OHRİD şehrinde yürüyüş turu yapıyoruz. Aziz Klemeus Heykeli ve Meydanı, Ayasofya, Kiril Alfabesini bulan Kiril ve Methodi kardeşlerinin heykelleri, Asırlık Çınar Ağacı, Ali Paşa Camii, Halvetiye Tekkesi, Türk Çarşısını geziyor ve meşhur sedef-inci takılardan alışverişler yapıyoruz. Doğal güzelliğiyle de göz kamaştıran, Unesco'nun Kültür Mirası Listesi'ndeki bu güzel şehirdeki büyüleyici bir tablo görüntüsündeki Mavi İnci adıyla bilinen OHRİD GÖLÜ’nde tekne turu yapıyoruz. Daha sonra otelimize yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

Konaklama : Hotel Aqualina, Vb.



7 Gün:


7 Gün:


7 Gün:


8 Gün: Ohrid - Resne - Manastır (Bitola) - Selanik

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra Ohrid’den ayrılıyoruz. Yol güzergahında 1908 yılında Enver Bey ile beraber dağa çıkan ve II. Abdülhamid’in meşrutiyeti yeniden ilan etmesiyle sonuçlanan Jön Türk Devrimi’nin öncülerinden Niyazi Bey’in memleketi olan RESNE'ye uğruyoruz. Resne’li Niyazi’nin Sarayı’nı panoramik olarak görüyoruz. Turumuzun devamında, Balkanlar’ın en eski şehirlerinden biri olan, Makedonya’nın tarih ve kültür cenneti MANASTIR’a (Bitola) hareket ediyoruz. Atamızın okulunu (Askeri lise) geziyoruz ve rehberimizden bilgilerimizi aldıktan sonra, Şirok Sokak, İsakiye Camii, Saat Kulesi, Eleni’nin Evi, Telgrafhane, Pekmez Meydanı, Türkülere konu olan Manastır’ın ortasındaki Havuz ve Çeşme görülerek serbest zaman veriyoruz. Buradan, Selanik’e yol alıyoruz. Aya Dimitrios Kilisesi, Atatürk’ün Evi, Rotonda, Zafer Kemeri, Beyaz Kule, Hamza Bey Camii ve Bedesteni, B.İskender Heykeli, Aristoteles Meydanı, Venizelos Heykeli gezilerimizi yaparak konaklama yapacağımız Selanik’teki otelimize geçiyoruz. Akşam konuklarımızla Taverna Gecesi yaşamaya gidiyoruz.

Konaklama : The Tobacco Hotel, Vb.



8 Gün:


8 Gün:


8 Gün:


9 Gün: Selanik - Kavala - İpsala - Antalya

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Selanik‘ten ayrılıp KAVALA’ya geçiyoruz. Kavala’da, Kanuninin yaptırmış olduğu Su Kemerleri, Liman, İbrahim Paşa Camii, (St. Nichololas Kilisesi) İmarethane, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi ve Heykeli gezilerimizi gerçekleştirerek, meşhur Kavala kurabiyesi alışverişimizi yapmak üzere Kavala Kurabiyecisine gidiyoruz. Daha sonra, İpsala Sınır Kapısına hareket ediyoruz. Freeshop alışverişimiz için serbest zaman alıyoruz. Gümrük işlemlerinin sonrasında Keşan-Gelibolu-Çanakkale-Antalya üzerinden gece geç saatlerde Antalya’ya ulaşıyoruz. Bir başka Lisinya Tur programında buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



9 Gün:


9 Gün:


9 Gün:


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    1 – LİSİNYA TUR hava, yol, sınır kapılarındaki yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde, turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    2- Yeşil Pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur. Tur tarihine göre, pasaportunuzun ve Schengen vizenizin geçerlilik tarihini ve tura gerekli giriş-çıkış sayılarını (misafirin sorumluluğundadır) kontrol ediniz.

    3- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine T.C Dışişleri Bakanlığı Resmi web sayfasından ulaşabilirsiniz. Bu bilgi doğrultusunda misafirlerimiz pasaportlarını kendileri kontrol etmelidirler. 6 aydan az süreli pasaport ile seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.

    4- Gerekli vize başvurusunda bulunacak yolcularımızın(bebek dahil) vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az 25-30 gün önce acenteye teslim etmesi gerekmek-tedir. Ayrıca konsolosluk getirdiğiniz evrakların yanında, tur ücretinin tamamının yattığını gösteren belgeyi de istemektedir. Ödemenin tam yapılması durumunda Acentemiz, ödeme otel araç evraklarını vb. konsolosluğa sunacaktır.

    5- LİSİNYA TUR yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir. Yolcunun vize alamaması, vizenin yetişmemesi veya tek girişli alması ile ilgili olarak LİSİNYA TUR `İn hiç bir sorumluluğu yoktur.

    6- Konsolosluğun vize vermemesi durumunda, ödenen vize, sigorta ve tur ücreti iade edilmez.

    7- Vize olduğu halde ülkenin gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentemizin sorumluluğu bulunmamakta olup, misafir tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir.
     8- Balkan Ülkelerini ziyaret edecek misafirlerimizin aşı dozlarını tamamlamış ve son dozlarının üzerinden 14 gün geçmiş olması gerekmektedir. Ayrıca E-Devlet/E-Nabızdan yada Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı makamlardan alınmış AB UYUMLU Aşı Pasaportlarını yanlarında bulundurma koşulu aranmaktadır.

    9- Yunanistan makamları pasaportunda KKTC girişi olan yolcuların ülkeye girişine izin vermemektedir. Lütfen bu hususa dikkat ediniz.

    10- Tur programı LİSİNYA TUR Seyahat Acentası kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

    11- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından LİSİNYA TUR sorumlu tutulamaz.

    12- Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan LİSİNYA TUR sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.

    13- Seyahatiniz süresince konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

    14- Konaklamalarımızı gerçekleştireceğimiz bazı ülkelerde 4* Otel statüsü, ülkemiz 3* statüsüne denk gelebilir. Seyahat edilen ülke standartları göz önünde bulundurulmalıdır.

    15- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    16- Otellerde gruplara sunulan oda tipi haricindeki taleplerinizi (superior,suit,kral dairesi vb.) acentemizden bağımsız otel resepsiyonundan yapabilirsiniz LİSİNYA TUR bundan doğabilecek ödeme, ihtilaf veya aksaklıklardan sorumlu tutulamaz.

    17- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    18- Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. Kahvaltı salonuna yiyecek getirilmesi kabul edilmemekte olup, salondan dışarı yemek çıkartılması ekstra ücrete tabidir.

    19- Yoğun sezonda, sınır kapılarında ve feribot yoğunluğundan dolayı Antalya’ya varış saatimiz tahmin edilen saatten geç olabilir. Antalya dışından gelen misafirlerimiz dönüş planlarını bu olasılığı göre planlamalıdırlar.

    20- Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.

    21- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.

    22- Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izni, belge vb. durumlarını kontrol etmelidirler.

    23- Yolculuk esnasında Emniyet Kemerlerinizin takılma zorunululuğu bulunmaktadır.0-4 Yaş arası yolcularımız için “araç bebek koltuğu” getirilmesi zorunludur. Kurallara uyulmaması halinde LİSİNYA TUR uygulanacak olan Trafik cezalarından veya yaptırımlarından sorumlu tutulamaz.

    24- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmanız yeterlidir.Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

    25- Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.

    26- Tüm yolcular bindikleri noktaya bırakılacaktır. Geri dönüşte, misafirlerimizin farklı duraklarda indirme talebi yapmamaları rica olunur.

    27- İptal-İade ve değişiklik şartlar Lisinya Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak,Özel Seyahat, Sağlık, ve Güvence Sigortası yaptıran misafirlerimiz, MUCBİR sebep göstermesiyle turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları olumsuzluklar güvence altına alınır. Ani gelişen rahatsızlıklar, birince derece vefat veya ani hastalıklar bu güvence paketine dahildir. Gerekçesiz iptaller, kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmez. İptal ve iadeler, acentemiz nezdinde yapılmayıp, sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir.

    27- Otellerde, aynı kategoride olması koşulu ile LİSİNYA TUR değişiklik yapma hakkına sahiptir

    28- Tur kayıt esnasında yapılan ödemeler hangi para birimi ve miktarda yapıldıysa; iptal-iade durumunda da aynı para birimi ve miktarlarda geri ödemesi yapılır.

    29- Tura katılan misafirlerimiz, Sağlık Bakanlığı ve/veya DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) uyarınca belirlenen hijyen kurallarına uymayı, seyahat öncesinde talep edilmesi halinde sağlık raporunu sunmayı, ülkeler arası geçişlerde talep edilmesi halinde teste tabi olmayı ve bundan dolayı doğacak maddi yükümlülükleri kabul etmiş sayılır.

    30- Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turu satın almış sayılır.

    Vize Bilgileri
    Yunanistan Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar
    EMEKLİLER İÇİN:
    Tur dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ve karşılıklı boş 2 sayfa
    Eğer varsa eski pasaportlarınız ve önceden almış olduğunuz vize sayfalarının Fotokopisi
    Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet Biyometrik fotoğraf ölçüleri 3,5 x 4,5 ebatlarında olmalıdır. ( Fotoğraflar gözlüklü olmayacak, bayanlarda yüz hatları ve kulak vb görünür olacak şekilde)
    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
    TAM VUKUATLI nüfus kayıt örneği ve İkametgah Belgesi Barkodlu (E-devlet olabilir)
    Emekliler için SGK'dan emekli ve maaşını gösteren belge Barkodlu (E-devlet olabilir)
    Varsa mal Varlığı-Tapular
    Son 3 aylık banka hesabı ekstresi- Banka İmza Sirküleri ile birlikte ( en az 4500 TL bakiyeli)
    Adres ve telefon bilgileri
    EV HANIMLARI (ÇALIŞMAYANLAR) İÇİN:
    Tur dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ve karşılıklı boş 2 sayfa
    Eğer varsa eski pasaportlarınız ve önceden almış olduğunuz vize sayfalarının Fotokopisi
    Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet Biyometrik fotoğraf ölçüleri 3,5 x 4,5 ebatlarında olmalıdır. ( Fotoğraflar gözlüklü olmayacak, bayanlarda yüz hatları ve kulak vb görünür olacak şekilde)
    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
    TAM VUKUATLI nüfus kayıt örneği ve İkametgah Belgesi Barkodlu (E-devlet olabilir)
    Geçiminizi sağlayan kişiye ait geçim evrakları (çalışan, işyeri sahibi, emekli, çiftçi v.b. için istenen evraklar eklenecek)
    Varsa mal Varlığı-Tapular
    Son 3 aylık banka hesabı ekstresi- Banka İmza Sirküleri ile birlikte ( en az 3500 TL bakiyeli)
    Adres ve telefon bilgileri
    Başvuru sahibi reşit değil ise (18 yaş altı);
    Çocuk tek başına ya da sadece bir ebeveynle seyahat ediyor ise: Her iki ebeveynden ya da yasal vasisinden noter tasdikli muvafakatname (son 6 aya ait) sunulması gerekmektedir. (Boşanmış çiftler için: Çocuğun velayetini gösteren mahkeme kararının aslı gerekmektedir. Muvafakatname ve boşanma kararının asılları pasaport ile birlikte başvuru sahiplerine iade edilecektir. Evrağın 6 ayı aşmamış olması gerekmektedir).
    Çocuk her iki ebeveyn ya da yasal vasisi ile beraber seyahat edecek ise: Vize Başvuru Merkezine her iki ebeveyn ya da yasal vasinin gelmesi vebaşvuru formunu görevli personel şahitliğinde imzalaması gerekmektedir. Aksi takdirde noter tasdikli muvafakatname (son 6 aya ait) sunulması gerekmektedir. Çocuk başvurusunu anne veya baba haricinde biri yapacak ise, bu kişinin adının muvafakatnamede yazılı olması gerekmektedir.
    12 yaşın altındaki çocukların başvuru merkezini ziyaret etmesi gerekli değildir.

    ÇALIŞANLAR İÇİN:
    Tur dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ve karşılıklı boş 2 sayfa
    Eğer varsa eski pasaportlarınız ve önceden almış olduğunuz vize sayfalarının Fotokopisi
    Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet Biyometrik fotoğraf ölçüleri 3,5 x 4,5 ebatlarında olmalıdır. ( Fotoğraflar gözlüklü olmayacak, bayanlarda yüz hatları ve kulak vb görünür olacak şekilde)
    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
    TAM VUKUATLI nüfus kayıt örneği ve İkametgah Belgesi Barkodlu (E-devlet olabilir)
    Antetli kağıda işveren yazısı veya izin onayı (şirket antetli kâğıdına yazılmış ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı ve kaşeli olmalıdır, orijinal nüsha istenmektedir) İşyeri merkezi Ege Bölgesi dışında bir yere bağlı ise işveren yazısında Ege Bölgesindeki şube ve o kişinin orada çalışıyor olduğu belirtilmelidir.
    Sigorta işe giriş bildirgesi, 4A detaylı ve barkodlu hizmet dökümü (E-devletten), 3 aylık maaş bordroları kaşe ve imza ile onaylanmış olarak son (sözleşmeli çalışılıyor ise sözleşme fotokopisi kaşeli ve imzalı)
    Varsa mal Varlığı-Tapular
    Çalıştığınız Şirkete ait 6 ayı aşmamış faaliyet belgesi (orijinal nüsha kaşeli ıslak imzalı veya
    İTO’nun www.ito.org.tr web sayfasından alınmış e-imzalı çıktı), oda sicil kaydı, Ticari sicil gazetesi fotokopisi, güncel vergi levhasının fotokopisi, İmza sirküleri.
    Banka hesabı ekstresi- Banka İmza Sirküleri ile birlikte ( en az 3500 TL bakiyeli)
    Adres ve telefon bilgileri
    SERBEST MESLEK SAHİBİ İÇİN:
    Tur dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ve karşılıklı boş 2 sayfa
    Eğer varsa eski pasaportlarınız ve önceden almış olduğunuz vize sayfalarının Fotokopisi
    Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet Biyometrik fotoğraf ölçüleri 3,5 x 4,5 ebatlarında olmalıdır. ( Fotoğraflar gözlüklü olmayacak, bayanlarda yüz hatları ve kulak vb görünür olacak şekilde)
    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
    TAM VUKUATLI nüfus kayıt örneği ve İkametgah Belgesi Barkodlu (E-devlet olabilir)
    Güncel Vergi levhası fotokopisi
    İmza sirküleri fotokopisi (şahıs işletmeleri için imza beyannamesi)
    Varsa mal Varlığı-Tapular
    Meslek kimlik kartı fotokopisi.
    Bağlı bulunduğu odadan yazı.
    Banka hesabı ekstresi- Banka İmza Sirküleri ile birlikte ( en az 3500 TL bakiyeli)
    Adres ve telefon bilgileri

    FİRMA SAHİBİ İÇİN:
    Tur dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ve karşılıklı boş 2 sayfa
    Eğer varsa eski pasaportlarınız ve önceden almış olduğunuz vize sayfalarının Fotokopisi
    Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet Biyometrik fotoğraf ölçüleri 3,5 x 4,5 ebatlarında olmalıdır. ( Fotoğraflar gözlüklü olmayacak, bayanlarda yüz hatları ve kulak vb görünür olacak şekilde)
    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
    TAM VUKUATLI nüfus kayıt örneği ve İkametgah Belgesi Barkodlu (E-devlet olabilir)
    Şirket evrakları: Son 6 ayı aşmamış faaliyet belgesi (orijinal ıslak imza ve kaşeli veya
    İTO’nun www.ito.org.tr web sayfasından alınmış e-imzalı çıktı), bağlı bulunduğu odadan 6 ayı aşmamış güncel oda kaydı, Ticari sicil gazetesi fotokopisi (kurucu-ortak-hissedar olduğu görünmeli), güncel vergi levhasının
    fotokopisi, İmza sirküleri.
    İmza sirküleri fotokopisi (şahıs işletmeleri için imza beyannamesi)
    Varsa mal Varlığı-Tapular
    Banka hesabı ekstresi- Banka İmza Sirküleri ile birlikte ( en az 3500 TL bakiyeli)
    Adres ve telefon bilgileri
    KAMU ÇALIŞANLARI (MEMUR) İÇİN:
    Tur dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ve karşılıklı boş 2 sayfa
    Eğer varsa eski pasaportlarınız ve önceden almış olduğunuz vize sayfalarının Fotokopisi
    Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet Biyometrik fotoğraf ölçüleri 3,5 x 4,5 ebatlarında olmalıdır. ( Fotoğraflar gözlüklü olmayacak, bayanlarda yüz hatları ve kulak vb görünür olacak şekilde)
    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
    TAM VUKUATLI nüfus kayıt örneği ve İkametgah Belgesi Barkodlu (E-devlet olabilir)
    Resmi kurumun antetli kağıdına yazılmış seyahatin amacını belirten dilekçe.(orijinal ıslak imza ve kaşeli nüsha)
    Kaşe ve imza ile onaylanmış olarak son 3 aylık maaş bordroları (sözleşmeli çalışılıyor ise sözleşme fotokopisi kaşeli ve imzalı)
    Çalıştığınız resmi kurumun kimlik kartı ve fotokopisi.
    Çalıştığınız resmi kurumdan izin yazısı. (orijinal ıslak imza ve kaşeli nüsha)
    Varsa mal Varlığı-Tapular
    Banka hesabı ekstresi- Banka İmza Sirküleri ile birlikte ( en az 3500 TL bakiyeli)
    Adres ve telefon bilgileri
    ÇOK ÖNEMLİ NOT: Burada belirtilen gerekli evraklar listesi Acentemizden Vize desteği alacak misafirler için geçerlidir. Yunanistan Vize Başvuru Merkezi/Kurumu ek evrak talep edebilmekte olup, kendisi vize başvurusunda bulunacak misafirlerimizin gerekli evraklar ile ilgili doğrudan Başvuru Merkezi ile iletişime geçmesi tavsiye edilir.


    İptal Şartları

    PAKET TUR SÖZLEŞMESİ

    İptal ve değişiklik şartları tur programımızın ayrılmaz bir parçasıdır ve turumuzu satın alan tüm misafirlerimiz iş bu İptal, iptal ve değişiklik şartlarını okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.                                                                               

    Madde1: Acente, gerekli tüm özeni göstermiş olmasına rağmen turun başlamasına veya devamına engel teşkil eden; kesin kayıtların gerekli yolcu sayısına ulaşmaması ve/veya olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis, savaş ihtimali, öngörülemez teknik hususlar ile bu ve benzeri tüm mücbir sebeplerden dolayı turu iptal edebilir veya erteleyebilir. Bundan dolayı acentenin bir sorumluluğu ve tazminat ödeme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Bu gibi durumlarda Lisinya Tur misafirlerine 2 gün öncesinden haber vermekle yükümlüdür. Bu durumda tüketicinin herhangi bir tazminat hakkı yoktur.

    Madde2: Misafirlerimiz Madde1 de belirtildiği gibi durumlarda Lisinya Tur’un belirlediği farklı bir tarihe seçim yapabilir, farklı bir tur rezervasyonuna bakiyesini aktarabilir ve/veya ücret iadesi talebinde bulunabilirler. İade talebinde bulunan misafirlerimize iade işlemi 14 gün içinde gerçekleştirilecektir. Bu süre iade talebinin acenteye ulaştığı tarihte başlar. Acente tarafından iade işleminin gerçekleşmesinden sonraki süreç banka kanallarından takip edilir.

    Madde 3: Hizmetin başlamasına 60 gün kalaya kadar yapılan iptallerde, tüketiciye o ana kadar ödediği ücretinin tamamı iade edilir. Tüketici, turun başlamasından 59-31 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur bedelinin %25'ini, 30-15 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur bedelinin %50'sini, 14-7 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur bedelinin %75'ini, 7 günden az bir süre kala ise tamamını Acente‘ye ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Tüketicinin iptal taleplerinde geri ödemeler on dört (14) iş günü içinde yapılır. Bu gibi durumda beklenen süre konusunda tüketicinin tazminat hakkı yoktur.

    Madde 4: Promosyonlu/İndirimli ürünlerde tüketici satın almış olduğu ürüne ait iptal-değişiklik hakkına sahip değildir.

     Madde 5: Kredi kartı, banka kartı veya havale/eft yolu ile yapılan ödemelerde iptal/iade tamamlanınca e-posta adresinize veya telefonunuza bilgilendirme mesajı gönderilir. Bu mesajı aldıysanız bankanıza ücret iadesi yapılmış demektir ancak iade edilen tutarın kartınıza yansıma süresi bankanıza bağlıdır. Kredi kartlarında 2-3 gün, hesap kartlarında 6-7 günü bulmaktadır.

    Kredi kartı ile taksitli yapılan alışverişlerde ücret bankaya tek seferde ödenir. Ancak bankanız bu tutarı kredi kartınıza taksitli şekilde iade eder.

    EK MADDE: (Erken rezervasyon ve erken ödeme indirimi olan tur programlarında iptal-değişiklik hakkı yoktur. İptal değişiklik bu gibi turlarda sadece erken rezervasyon sigortası alan misafirlerde olur.

    Madde 6: Özel ürünlerde, tüketici, kendisinin veya birinci derecede akrabalarının tur dönemine denk gelen 10 günlük mutat iştigaline engel rahatsızlıklarını, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak resmi raporla veya ölüm halinde bunun belgelenmesi koşuluyla, hizmet için ödediği tutar kendisine iade edilir. Bu halde rapor ve belgeler hizmetin başlangıcından önce acentaya ibraz edilmesi gerekir.

    Madde 7: Tüketicinin başlangıcını kaçırdığı hizmete iştirak edeceğini yazılı olarak bildirmemesi durumunda; Acente, Tüketici adına yapılmış tüm rezervasyon ve hizmetleri, hizmetin başlangıç tarihinden itibaren 24 saat sonra iptal etme hakkına sahiptir. Bu gibi iptallerde Tüketiciye herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.

    Madde 8: Tüketici daha öncesinde rezervasyon yaptığı herhangi bir geziden kaydını mazeret gösterip farklı bir gezi tarihine kaydırmak isteyebilir. Lisinya Tur müsaitlik durumuna göre hareket ederek yardımcı olmaya çalışır. (Geçiş esnasında oluşan ve/veya oluşacak farklar ödenmek durumundadır.)

    https://lisinyatur.com/balkan-turu-1
    Manavgat Ünlü Turizm Tic Ltd. Şti.
    Yayla Mahallesi Remzi Güven Caddesi No:75/A Manavgat/Antalya
    0242 743 33 44


    Bu çıktı 28.03.2024 15:28 tarihinde verilmiştir. Manavgat Ünlü Turizm Tic Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.