Uçaklı Tiflis Batum Turu Tur Programı

UÇAKLI TİFLİS BATUM

Batum- Avrupa Meydanı- Piazza Meydanı- Medea Heykeli

Ali ile Nino Heykeli- Tiflis Botanik Parkı- Borjomi Park

Svtıtskoveli Kilisesi- Sameba Katedrali- Tarihi Tiflis Hamamlar Sokağı

Kars Kalesi- Aşıklar Evi- Ani Harabeleri

1 Gece Batum Konaklama

2 Gece Tiflis Konaklama

1 Gece Kars Konaklama

1 Gece Van Konaklama

- Tarihler -

24 Ekim Pazartesi - 29 Ekim Cumartesi

-------------------------------------------

Bu fırsat Kaçmaz!

5 Gece / 6 Gün - Kişi Başı

Sadece

4999₺

Tüm kredi kartlarına vade farksız 3 taksit

---------------------------------------------------

Turlarımız kademeli fiyat artışı gösterebilir

Araç tipi misafir sayısına göre belirlenmektedir

Bu program size uymadıysa bu program ilginizi çekebilir.

 

Önemli________________
1- Yurt dışı giriş çıkışlarında Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile giriş yapılan ülkelerde yeni tip çipli kimlik kartı olmak zorundadır ve tüm yaş gruplarındaki kişilerin kimliklerinde resim olması zorunludur (çoçuk-bebek dahil)

2- Anne ya da babası yanında olmayan 18 yaşından küçük misafirlerimizin yurt dışına seyahat edebilmesi için yasal vasilerinin her ikisi ya da birinden noter onaylı tebliğ/muvafakatname alması zorunludur. Aksi takdirde çıkış işlemi yapamaz.

3- Yurt dışı giriş çıkışlarında pasoport ile giriş yapılan ülkelerde de pasoportlarda ve kimliklerde resim olması önem arz etmektedir çocuklar dahil.

4- Koltuk numaraları rezervasyon sırasına göre verilmektedir.

Kalkış Yerleri: Antalya Havalimanı
PROGRAM
1 Gün:

Siz değerli misafirlerimiz ile öğlen saat 13.00 ‘da Antalya Havalimanından rehberimiz eşliğinde Trabzon uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Trabzon’da bizleri bekleyen otobüsümüz ile turumuz başlıyor. Rize-Pazar-Arhavi-Hopa üzerinden, Türkiye-Gürcistan sınırımızı oluşturan, Sarp Sınır Kapısı’na ulaşıyoruz. Gerekli sınır işlemlerini gerçekleştirdikten sonra Gürcistan Adjara Özerk Bölgesi’ni gezmeye başlıyoruz. Gezimiz sırasında panoramik olarak göreceğimiz ilk yerlerden birisi, Gaius Plinius Secundus döneminde yapılmış olan ve içerisinde Hz. İsa’nın havarilerinden St. Mathias’ın da mezarı olan Gonio Kalesi. Yolumuza, Çoruh Nehri üzerinde bulunan, Gonio Köprüsü üzerinden devam ederken, Bayburt’tan doğup Adjara’dan dökülen, Türkiye’nin en hızlı akan akarsuyu Çoruh Nehri’ni (431 km) görüyoruz ve şehir merkezine doğru ilerleyip White Restoran’ı (Ters Restoran) fotoğraflıyoruz.  Şehir merkezinde gezilecek yerler arasında Medea Heykeli, Tiyatro Binası, Bakanlıklar, Avrupa Meydanı, Katedral, Batum Limanı, Casino Binaları, Orta Camii, Üniversite Binası, Şişe Bina, Piazza Meydanı, Piazza Kulesi bulunuyor.  Batum Sokakları ve Alışveriş için serbest zaman sonrası Batum’daki otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.

Konaklama Oteli: 4* Sputnik Hotel Vb.



1 Gün:


1 Gün:


1 Gün:


2 Gün:

Sabah kahvaltımızın ardından panoramik şehir gezimize başlayacağız. UNESCO tarafından 2021 Dünya Kitap Başkenti ilan edilen, tüm kitabi dinlerin ibadethanelerinin yan yana görülmesinin mümkün olduğu Tiflis’in şehir merkezine doğru ilerlerken Başkanlık sarayını, Kura ve Mkhvari nehirlerini, şehir surlarının kalıntılarını, Kaşveti Kilisesi’ni, Osmanlı mimarisi örneği olan ünlü kükürt hamamlarını, Gürcistan Sanat Müzesi ve Gürcistan Ulusal Müzesi binalarını, Özgürlük Meydanı’nı, saat kulesini, şehrin her yerine dağılmış tiyatro ve opera binalarını ve daha pek çok yerel yapıyı göreceğiz. Turumuz sonrası serbest zaman. Akşam vaktinde dileyen misafirlerimiz, (ekstra) düzenlenecek Gürcü Lezzetleri Gecesi etkinliğimize katılarak, Gürcistan mutfağının en nadide örneklerinin tadına bakabilirler. Konaklama Otelimizde.

Konaklama Oteli: 4* Cruise Hotel Vb.



2 Gün:


2 Gün:


2 Gün:


3 Gün:

Sabah kahvaltımızın ardından ilk durağımız, “Gürcülerin anası” olarak anılan Kartlis Deda Heykeli olacak. Bir elinde şarap kâsesi diğer elinde kılıç tutan, şehrin kuruluşunun 1500’üncü yılı anısına dikilen bu alüminyum heykelin bulunduğu tepeden sonra hemen ilerisindeki kaleye gideceğiz. MS 4. yüzyılda inşa edilen, günümüzde Tiflis Botanik Bahçesi ile kükürt hamamları arasında kalan Narikala Kalesi’nde Perslerden Osmanlılara kadar bölgede hüküm süren tüm milletler tarafından kullanılan yapı hakkında bilgi alacağız. Kale sınırlarında yer alan Aziz Nikolas Kilisesi’ne de girdikten sonra Tiflis’in kurulduğu ana bölgeden, Abanotubani mahallesinden geçerek Kura Nehri üzerindeki köprüye yöneleceğiz ve şehrin simgelerinden bir diğerine, Metekhi Katedrali’ne gideceğiz. Gürcü lider Kraliçe Tamara’nın yaptırdığı, Moğol istilası sırasında tahrip olan, hatta Stalin döneminde yakılma girişiminde bulunulan mabetten ayrılarak Gürcü lider Kraliçe Tamara’nın yaptırdığı, Moğol istilası sırasında tahrip olan, hatta Stalin döneminde yakılma girişiminde bulunulan mabetten ayrılarak otobüsümüzle yaklaşık yarım saat uzaklıktaki Mtskheta şehrine gideceğiz. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer alan şehirde kısa bir panoramik gezi yaptıktan sonra ülkedeki en eski Hıristiyan manastırlarından birini MS 6. yüzyılda inşa edilen Jvari Manastırı’na gideceğiz. Ardından 11. yüzyılda yapılan, pek çok Gürcü kralın mezarını içeren Svetitskhoveli Katedrali’ni göreceğiz. Gürcistanlıların inanışlarına göre İsa peygamberin giysisinin bir parçasına da ev sahipliği yapan, İpek Yolu üzerinde bulunduğu için bir hac merkezi de sayılan katedral ülkenin savaşlarla, yağmalarla dolu tarihinin de belgelerini üzerinde taşıyan kültürel bir hazine olarak hepimizi derinden etkileyecek. Serbest zaman sonrası toplanma ve otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama Hoteli: Cruise Hotel Vb.



3 Gün:


3 Gün:


3 Gün:


4 Gün:

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrasında Tiflis’ten ayrılırken, dünyanın bilinen en eski maden sularının çıktığı Borjomi’ye ulaşıyoruz. Muhteşem doğası ve teleferikten çekeceğiniz eşsiz fotoğraflarla daha da ilginizi çekecek Borjomi gezisine başlıyoruz. Orta Çağ kaleleriyle dolu tabiat harikası olan Borjomi Park’ta vereceğimiz serbest zamanda öğle yemeği ve yürüyüş molası sonrası Türklerinin yoğun yaşadığı Akhaltsıkhe şehri istikametinden, Bakü Tiflis - Ceyhan Boru Hattı projesinin kilit noktalarından geçerek Türkiye’ye giriş işlemlerinizi gerçekleştiriyoruz. Kars’a ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama Oteli: 4* Kars Park Hotel Vb.



4 Gün:


4 Gün:


4 Gün:


5 Gün:

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıp Panoramik şehir gezimizin ardından Arpaçay'ın kenarında kurulmuş Ani Harabeleri‘ne gidiyoruz. Batı Kafkasya’nın en önemli tarihne sahip olan Ani, Ermeni kültürünün en önemli yapıtlarının yer aldığı eserleri de bünyesinde barındırmaktadır. Gezeceğimiz yerler arasında Katedral, Surp Kırkor, Surp Pırgıc (Keveli Kilisesi),Selçuklu eserlerinden Menücehr Camii, Ebul Muhammeran Camii, Sultan Sarayı'nı geziyoruz. Buradaki gezimizin ardından yüksek bir tepe üzerine kurulmuş olan İshakpaşa Sarayı'na doğru hareket ediyoruz. İshak Paşa Sarayı, saraydan öte bir külliyedir. İstanbul Topkapı Sarayı'ndan sonra son devirde yapılmış sarayların en ünlüsüdür. Doğubeyazıt İlçesi'nin 5 km doğusunda, bir dağın yamacındaki tepe üzerine kurulan saray, Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri’ndeki son büyük anıt yapısıdır. 18. Y.Y. Osmanlı mimarisinin en belirgin ve seçkin örneklerinden olduğu kadar, sanat tarihi yönünden de değeri büyüktür. Sarayın Harem Dairesi Takkapı kitabesine göre yapılış tarihi Hicri 1199, Miladî 1784'tür. Saray Osmanlı, Fars ve Selçuklu uygarlığının mimari üslubunu bünyesinde toplayan bir özellik taşır. Cildıroğullarından II. İshak Paşa ile Çolak Abdi Paşa tarafından 1685'te yaptırılan saraya, 1784'te son şekil verilmiştir. Yapı yaklaşık olarak 115x50 metre ölçülerinde bir alana kurulmuştur. Kesme taştan yapılan sarayın doğu cephesindeki portali kabartma ve süslemeleriyle selçuklu sanatının özelliklerini yansıtır. Detaylı bir şekilde sarayımızı gezdikten sonra konaklamak üzere Van'daki otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama : Şahmaran Otel Van Vb.



5 Gün:


5 Gün:


5 Gün:


6 Gün:

Sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası otelimziden ayrılıyoruz. Van Kedi Evi gezimizi yapıyoruz. Van’a özgü kedileri görmek ve Van Savat ve urartu gümüş sanat atölyesinde gümüş yapımı hakkında bilgi almak ve alışveriş için Arubani Bedestenine ugruyoruz. Ardından Havalimanına doğru yola çıkıyoruz . 11:00'de Van Havalimanından Antalya'ya dönüş uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Antalya'da sizleri alınış noktalarınıza bırakarak, iyi dileklerimizle bir daha ki Lisinya Tur seyahatinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



6 Gün:


6 Gün:


6 Gün:


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://lisinyatur.com/tiflis-batum-turu
    Manavgat Ünlü Turizm Tic Ltd. Şti.
    Yayla Mahallesi Remzi Güven Caddesi No:75/A Manavgat/Antalya
    0242 743 33 44


    Bu çıktı 29.03.2024 09:27 tarihinde verilmiştir. Manavgat Ünlü Turizm Tic Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.