Doğu Ekspresi Tur Programı

 DOĞU EKSPRESİ TURU 

 Doğu Ekspresi ile 18 saat masalsı bir yolculuk 

Dünya'daki demiryolları içerisinde seyahat rotası güzelliği ile ilk 10'da yer alan Doğu Ekspresi turları Lisinya Tur ayrıcalığı ile her sene olduğu gibi 2023’te de devam ediyor. Biletler tükenmeden, koltuklar dolmadan hemen yerinizi ayırtın.

Antalya’dan başlayacak macera dolu Doğu Ekspresi Turu deneyiminizde 3 farklı vasıta değiştireceksiniz.

 Uçak + Tren + Otobüs 

 Uçak 

Antalya Yeşilköy Havalimanı - Van Ferit Melen Havalimanı 

 Doğu Ekspresi Treni 

Kars – Erzurum - Kayseri

 Otobüs 

Kayseri | Antalya

---------------------------------------------------------

Doğu Ekspresi turumuza antalya havalimanında rehberimizle buluşmak kaydıyla her yerden katılabilirsinız.
Başlangıç Noktası Antalya Havalimanı
Aktarmasız direk uçuş ile zaman kaybetmeden
Gidiş Sunexpress

 

- Tur Tarihleri -

06 Mart Çarşamba | 10 Mart Pazar

-----------------------------
 

VAN

---------------------------------------------------------
Yöreye Özgü Sabah Kahvaltısı
Van Gölü
Akdamar Adası
Urartu Harabeleri
Etnoğrafya Müzesi
Van Halısı Atölyesi
Van Kedi Evi
Has Gümüş ve Telkari Atölyesi
Muradiye Şelalesi

IĞDIR

Tuzluca Mağarası

AĞRI
Ağrı Dağını Görme İmkanı
İshakpaşa Sarayı

KARS
Ani Harabeleri
Çıldır Gölü
Kars Merkez
Kars Kalesi
Taş Köprü
12 Havariler Kilisesi
Kars Yöresel Bal Peynir Alışverişi
Kars Kafkas Gecesi
Kars Aşık Atışması

ve

Kars - Erzurum - Erzincan - Kemaliye - Kayseri arası 18 saatlik pulman seyahat ile doğu ekspresi deneyimi

 Hepsi ve daha fazlası bu programda 

4 Gece / 5 Gün
Kişı Başı

12.499₺ 
'den başlayan fiyatlar

 Tüm kredi kartlarına 

 vade farksız 3 taksit imkani 

Turlarımız kademeli fiyat artışı gösterebilir.

Bu program size uymadıysa Van Gölü Ekspresi turuna buradan bakabilirsiniz.

Kalkış Yerleri: Antalya Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: VAN - AKDAMAR ADASI - VAN KALESİ - VAN MÜZESİ - VAN KEDİ EVİ

Öncelikle tur gününden önce tüm katılımcı misafirlerimizi tek tek arayarak durak ve saat belirlemesi yapıyoruz. Tur günü geldiğinde sabah önceden teyit edilen duraklardan misafirlerimizi alarak uçağımızın kalkacağı saatten önce check-in işlemleri için Antalya Havalimanına geçiyoruz. Antalya'ya yakın illerden turlarımıza katılmak isteyen misafirlerimiz veya Antalya veya ilçelerinden kendi imkanları ile havalimanına gelmek isteyen misafirlerimizle havalimanında buluştuktan sonra check-in işlemlerimizi yaptırıyoruz. Sunexpress Havayolları ile 08:25'te kalkan uçağımıza binerek Antalya-Van uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Van Ferit Melen Havalima'nında bizleri bekleyen aracımıza binerek sabah kahvaltımızı almak üzere Van'a özel serpme kahvatımızı (extra) almak için restorantımıza geçiyoruz. Van kahvaltı sofrasının özelliği tamamen doğal ürünlerden oluşmasıdır. Güzel bir kahvaltı sonrasında araçlarımıza binerek Van Gölü kıyısındaki Gevaş ilçesine gidiyoruz. Burada Akdamar İskelesi'nden bineceğimiz teknelerle Akdamar Adası'na geçiyoruz. Ada'nın tarihi M.Ö. 900'lü yıllara dayanır. Burada tarihi Surp Haç Kilisesi'ni diğer adıyla Ahtamar Kilisesi görüyoruz. Kilise aslında adayla aynı adı taşır. Efsaneye göre bir keşişin kızı olan Tamar adındaki bir kıza aşık olan bir çoban adaya kızı görmek için sürekli yüzerek geçermiş ve burada boğulurken son nefesinde Ahtamar diye seslendiği, adanın isminin buradan geldiği rivayet edilir. Ahtamar kelimesi zamanla evrilerek Akdamar halini almıştır. Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nü seyre dalıp hoşça vakitler geçirdikten ve fotoğraf çekimlerimizi de yaptıktan sonra şehir merkezine geri dönüyoruz. Öğlen yemeğimizin ardından dönemin dev insanları tarafından yaptırıldığına inanılan Van Kalesi'ni ziyaret ediyoruz. Urartu kral mezarlarını ve harabelerini gördükten sonra Van Müzesi'ni ziyaret ediyoruz. Ardından yörede el sanatlarının icra edildiği Van Halı'larını görmek üzere halı atölyesine gidiyoruz. Burada bilgi alıp dileyen misaifrlerimiz alışveriş yapabilirler. Sonrasında Van Kedi Evi'ni ziyaret edip şirin dostlarımızla hoş vakitler geçirdikten sonra bölgeye has gümüş ve telkari işlemelerinin yer aldığı atölyemizde serbest zaman veriyoruz. Daha sonra yorucu bir günün ardından dinlenmek üzere otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizdedir.

 Rua World Hotel / Van 



1 Gün:


1 Gün:


1 Gün:


2 Gün: VAN - MURADİYE ŞELALESİ - IĞDIR - İSHAKPAŞA SARAYI - KARS

Sabah otelde güzel bir kahvaltının ardından otelimizden ayrılarak Van'ın Muradiye ilçesine geliyor, burada ilçeyle aynı ismi taşıyan muhteşem Muradiye Şelalesi'ni görüyoruz. Çokta yüksek sayılmayan ancak her mevsim ayrı güzel çevresindeki bitki örüsüyle ayrı bir havası olan şelalede temiz hava alıp fotoğraf çekimlerimizi yaptıktan sonra 5165m yüksekliğiyle efsanelere konu olan Ağrı Dağı’nın etki alanına giriyor, nereye gitsek onu görüyoruz ve Ağrı'nın en büyük yapısı tarihi yapısı olan İshak Paşa Sarayı’nı geziyoruz. İshak Paşa Sarayı hep fotoğraflardan gördüğünüz ülkemizin en önemli tarihi yapılarından ve Lale devri'nin de en önemli eserlerinden bu muhteşem yapıyı gördükten sorna Türkiye'nin en büyük tuz rezervlerine sahip tahmini hititler zamanından kalma Iğdır'da ki Tuzluca Mağarası'nı ziyaret ediyoruz. Mağarada 200 yıl önce tuz yatağına düşerek ölen eşek bozulmadan günümüze kadar kalmıştır. Eskiden tuz at ve eşek arabaları ile çıkarılıyordu. Ankara MTA müzesine taşınan eşek bozulmaya başlayınca yeniden tuz mağarasına geri getirilmiştir. Tuzlu ortam antibakteriyeldir, mikrop bakteri üreyemez, bu nedenle çürüme olmamaktadır. Yakın zamanlarda bulunan bozulmamış tavşan ve yılan ölüsü mağarada sergilenmektedir. Daha sonra dinlenmek üzere Kars’taki otelimize doğru hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 Grand Ani Hotel, Kars Park, Vb. 



2 Gün:


2 Gün:


2 Gün:


3 Gün: KARS - ÇILDIR GÖLÜ - ANİ HARABELERİ

Otelde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından 3600 yıllık tarihiyle İpek Yolu güzergahında olması sebebiyle zamanında önemli bir ticaret noktası olan ve yüzyıllardır insanlığa hizmet eden Ani Harabeleri'ne gidiyoruz. Burada Ani Katedral adı verilen Meryemana Kilisesi, Ebu'l Menuçehr Camii, Tigran Honents Kilisesi, Rahibeler Manastırı, Selçuklu Sarayı gibi önemli eserleri görüyoruz ve bol bol fotoğraf çekiyoruz. Daha sonra Çıldır Gölü'ne geçiyoruz. Çıldır Gölü'nde buz gibi geçen kış aylarında aşırı soğuk havanın etkisiyle kasım ayının sonlarına doğru göl donar. Donan gölün üzerinde bölgenin simgesi haline gelen atlı kızaklarla gezebilirsiniz. (extra) Gölün buzları nisan ayı başlarına kadar çözülmemektedir. Burada 1 metreyi aşan buz kalınlığının altından çıkarılan meşhur sarı balığını tadına bakma imkanımız olacak. Antalya gibi sıcak bir iklimden buraya gelen misafirlerimiz Çıldır Gölü'nde kışın buzda avlanan balıkçıları görünce çok şaşıracaksınız. Göl çevresinde keyifle zaman geçiriyoruz ve fotoğraf çekimlerimizi de yaptıktan sonra Çıldır Gölü çevresini keşfederek, Kars Şehir Merkezi'ne dönüyor ve Kars merkez turumuza başlıyoruz. Kars turumuz esnasında 19. Yüzyıl sonunda dönemin Rus Çarı 2. Nikola tarafından baltık mimari tarzında inşa ettirilen Katerina Sarayı, Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii), İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Alexander Nevski Kilisesi, Kars Kalesi, Taş Köprü ve 12 Havariler Kilisesi görüyoruz. Buradaki gezimizin ve ziyaretlerimizin ardından bal, peynir gibi yöresel ürünler alışverişlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından dinlenmek üzere otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizdedir. Dileyen misafirlerimizle akşam yemeğimizin ardından yöreye özgü Kafkas Gecesi ve Aşıkların Atışması programına katılacağız.(Extra)

Grand Ani Hotel, Kars Park, Vb.



3 Gün:


3 Gün:


3 Gün:


4 Gün: DOĞU EKSPRESİ İLE KARS - ERZURUM

Sabah otelede erken saatlerde alacağımız kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyor. Tren müsaitliğine göre ve aracımıza binerek Doğu Ekspresi maceramızın başlayacağı yer olan Kars Tren Garı'na ya da Erzurum tren garına hareket ediyoruz. Tren'e Erzurum'dan binilirse Panoromik olarak Sarıkamış'ı görüyoruz. Erzurum'a varışımızla Erzurum Çifte minareli medrese, Erzurum Ulu Camii gezimizi tamamlayıp Cağ kebaplarımızı yedikten sonra öğle saatlerinde trenimize biniyoruz. Trende yerlerimizi alıyoruz. Yatarlı Pulman koltuklarımızla Kars - Erzurum - Erzincan - Kemaliye - Kayseri arası ortalama 18 saatlik Doğu Ekspresi deneyimi ile Kayseri’ye kadar eşsiz manzalar eşliğinde seyre devam edeceğiz. Sarıkamış üzerinden devam eden yolculuğumuzda Sarıkamış'ı panoramik olarak görüyoruz. Kayseri’ye kadar sürecek seyahatimiz sırasında eşsiz manzaralarda harika fotoğraflar çekme imkânı bulacağız. Kayseri Tren Garı'na varışımızın ardından otobüsümüzle buluşup gece yolculuğu ile Antalya'ya doğru yola çıkıyoruz.



4 Gün:


4 Gün:


4 Gün:


5 Gün:

Öğlen saatlerinde Antalya'ya varışımızın ardından sizleri alınış noktalarınıza bırakarak bir sonraki Lisinya Tur (lisinyatur.com) seyahatinde buluşmak üzere ayrılıyoruz.

--------------------------------------------------------

ANTALYA İÇİN DURAK NOKTALARIMIZ 
Aksu : 05:30
Meydan PTT : 05:35
Mevlana BP : 05:40
Mark Antalya : 05:45
100. Yıl Samanyolu Pastanesi : 05:50
İl Sağlık : 05:55
5M Migros : 06:00
Adliye önü : 06:05
Çallı Kavşağı : 06:10 
Özdilek : 06:15
Kepez Belediyesi : 06:20
HAVALİMANI : 06:35

SERİK İÇİN DURAK NOKTALARIMIZ
Öğretmen Evi Karşısı : 05:20
Genpa Kavşağı : 05:15
Sanayi Kavşağı : 05:10

MANAVGAT İÇİN DURAK NOKTALARIMIZ
Side Total Kavşağı : 04:50
İbrahim Sözen Gençlik Merkezi : 04:45
Lisinya Ofis Önü : 04:35

ALANYA İÇİN DURAK NOKTALARIMIZ
Alanyum : 03:35
25 Metrelik Yol Üzeri : 04:40
Otogar Kavşağı : 04:50
Konaklı Işıklar : 04:05
Avsallar Işıklar : 04:15

(TUR ÇIKIŞ GÜNÜNDEN 24 SAAT ÖNCESİNDE KURULACAK OLAN WHATSAP GRUPLARIMIZDAN ALINIŞ SAATLERİ NET OLARAK BİLDİRİLMEKTEDİR)



5 Gün:


5 Gün:


5 Gün:


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    PAKET TUR SÖZLEŞMESİ

    İptal ve değişiklik şartları tur programımızın ayrılmaz bir parçasıdır ve turumuzu satın alan tüm misafirlerimiz iş bu İptal, iptal ve değişiklik şartlarını okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.                                                                               

    Madde1: Acente, gerekli tüm özeni göstermiş olmasına rağmen turun başlamasına veya devamına engel teşkil eden; kesin kayıtların gerekli yolcu sayısına ulaşmaması ve/veya olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis, savaş ihtimali, öngörülemez teknik hususlar ile bu ve benzeri tüm mücbir sebeplerden dolayı turu iptal edebilir veya erteleyebilir. Bundan dolayı acentenin bir sorumluluğu ve tazminat ödeme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Bu gibi durumlarda Lisinya Tur misafirlerine 2 gün öncesinden haber vermekle yükümlüdür. Bu durumda tüketicinin herhangi bir tazminat hakkı yoktur.

    Madde2: Misafirlerimiz Madde1 de belirtildiği gibi durumlarda Lisinya Tur’un belirlediği farklı bir tarihe seçim yapabilir, farklı bir tur rezervasyonuna bakiyesini aktarabilir ve/veya ücret iadesi talebinde bulunabilirler. İade talebinde bulunan misafirlerimize iade işlemi 14 gün içinde gerçekleştirilecektir. Bu süre iade talebinin acenteye ulaştığı tarihte başlar. Acente tarafından iade işleminin gerçekleşmesinden sonraki süreç banka kanallarından takip edilir.

    Madde 3: Hizmetin başlamasına 60 gün kalaya kadar yapılan iptallerde, tüketiciye o ana kadar ödediği ücretinin tamamı iade edilir. Tüketici, turun başlamasından 59-31 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur bedelinin %25'ini, 30-15 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur bedelinin %50'sini, 14-7 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur bedelinin %75'ini, 7 günden az bir süre kala ise tamamını Acente‘ye ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Tüketicinin iptal taleplerinde geri ödemeler on dört (14) iş günü içinde yapılır. Bu gibi durumda beklenen süre konusunda tüketicinin tazminat hakkı yoktur.

    Madde 4: Promosyonlu/İndirimli ürünlerde tüketici satın almış olduğu ürüne ait iptal-değişiklik hakkına sahip değildir.

     Madde 5: Kredi kartı, banka kartı veya havale/eft yolu ile yapılan ödemelerde iptal/iade tamamlanınca e-posta adresinize veya telefonunuza bilgilendirme mesajı gönderilir. Bu mesajı aldıysanız bankanıza ücret iadesi yapılmış demektir ancak iade edilen tutarın kartınıza yansıma süresi bankanıza bağlıdır. Kredi kartlarında 2-3 gün, hesap kartlarında 6-7 günü bulmaktadır.

    Kredi kartı ile taksitli yapılan alışverişlerde ücret bankaya tek seferde ödenir. Ancak bankanız bu tutarı kredi kartınıza taksitli şekilde iade eder.

    EK MADDE: (Erken rezervasyon ve erken ödeme indirimi olan tur programlarında iptal-değişiklik hakkı yoktur. İptal değişiklik bu gibi turlarda sadece erken rezervasyon sigortası alan misafirlerde olur.

    Madde 6: Özel ürünlerde, tüketici, kendisinin veya birinci derecede akrabalarının tur dönemine denk gelen 10 günlük mutat iştigaline engel rahatsızlıklarını, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak resmi raporla veya ölüm halinde bunun belgelenmesi koşuluyla, hizmet için ödediği tutar kendisine iade edilir. Bu halde rapor ve belgeler hizmetin başlangıcından önce acentaya ibraz edilmesi gerekir.

    Madde 7: Tüketicinin başlangıcını kaçırdığı hizmete iştirak edeceğini yazılı olarak bildirmemesi durumunda; Acente, Tüketici adına yapılmış tüm rezervasyon ve hizmetleri, hizmetin başlangıç tarihinden itibaren 24 saat sonra iptal etme hakkına sahiptir. Bu gibi iptallerde Tüketiciye herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.

    Madde 8: Tüketici daha öncesinde rezervasyon yaptığı herhangi bir geziden kaydını mazeret gösterip farklı bir gezi tarihine kaydırmak isteyebilir. Lisinya Tur müsaitlik durumuna göre hareket ederek yardımcı olmaya çalışır. (Geçiş esnasında oluşan ve/veya oluşacak farklar ödenmek durumundadır.)

    https://lisinyatur.com/dogu-ekspresi-turu-18-saat
    Manavgat Ünlü Turizm Tic Ltd. Şti.
    Yayla Mahallesi Remzi Güven Caddesi No:75/A Manavgat/Antalya
    0242 743 33 44


    Bu çıktı 29.03.2024 11:47 tarihinde verilmiştir. Manavgat Ünlü Turizm Tic Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.